Hakkımızda

Ana sayfa > Kurumsal > Hakkımızda

Retatek Makina Otomasyon San. ve Tic. Ltd. Şti., 2004 yılından beri makina imalatı sektörünün içerisinde olan, 4 senedir de endüstriyel cam imalatı sektöründe, bakım sorumluluğundan imalat müdürlüğüne kadar geniş bir yelpazede hizmet vermiş olan, bilgili, becerikli, meraklı ve çalışkan kişilikleriyle ön plana çıkan, iki mühendis tarafından 2017 yılı başlarında kurulmuştur.

Cam sektörünün sorunlarıyla geçen son yılların ışığında, özellikle hat tipi makinelerin yurtdışından ithal edilmesi mecburiyetinden meydana gelen ve hatta büyüyen sorunlarla mücadele etmeleri, özellikle yedek parça bulmakta yaşanan sıkıntılar, servis hizmetinin bir türlü istenen verimde olmaması gibi sorunlar, yurtiçinde kolay ulaşılabilir bir üretici ve servis ihtiyacını apaçık gözler önüne sermiştir.

Tamamen yerli sermaye ve yerli işbirlikçilerle makine imal etme fikri gelişen iki girişimci kolları sıvayarak, ilk etapta pazarda eksikliği açık bir şekilde fark edilen ve hatta dünya çapında dahi sınırlı sayıda üreticisi bulunan, hat tipi delik makinalarının imalatını gerçekleştirmişlerdir.

Piyasadan gelen taleplerin de yönlendirmesiyle, CNC rodaj, çift kenar (double edger) rodaj, logo baskı, çeşitli yükleme robotları ve konveyör sistemleri ve her çeşit hat tipi delik makinaları imalatlarını başarıyla gerçekleştiren Retatek Makina Otomasyon San. ve Tic. Ltd. Şti., bunun yanında imalatını gerçekleştirmediği fakat hakkında derin bir bilgi birikimine sahip olduğu su jeti (water jet) makinaları da dahil olmak üzere, cam işleme sektörüne yönelik her türlü makinanın bakım onarım ve yedek parça işlerini de başarıyla yerine getirmektedir.

Bugün gelinen noktada Retatek Makina Otomasyon San. ve Tic. Ltd. Şti. cam imalatı işi için gerekli olan her türlü, standart veya özel, makine, ekipman ve proje için müşterilerinin, her halükarda güvenebileceği, çözüm ortağı olmaktan gurur duymaktadır. Her geçen gün büyüyen makine parkuru, hızla gelişen çalışan profili, gittikçe genişleyen müşteri ve servis ağıyla Retatek Makina Otomasyon San. ve Tic. Ltd. Şti., ülkemiz imkanlarıyla, ülkemiz için üretmeye ve çalışmaya devam etmektedir.